Kancelária Slovenského poľovníckeho zväzu, Štefánikova 10, Bratislava 811 05
  • +421 2 5720 33 11
  •  +421 2 5720 33 21

Nové prednášky pre vedúcich krúžkov KMPPP

kmppp

Omaľovánky POĽOVNÍCI DEŤOM

Krúžkov mladých priateľov prírody a poľovníctva

Odbor kynológie

  • Vedúci odboru kynológie - +421 910 707 083
  • Špecialista pre kynológiu - +421 910 707 081 
  • Plemenná kniha - +421 948 762 923

viac informácií

5. Majstrovstvá Slovenska juniorov vo vábení zveri o Putovný pohár Hubertlovu

5. Majstrovstvá Slovenska juniorov vo vábení zveri o Putovný pohár Hubertlovu sa uskutočnili v rámci sprievodného programu výstavy Poľovníctvo a oddych, ktorá sa konala  24. januára 2009 vo Výstavnom a kongresovom centre Incheba Expo, a.s. Bratislava. Organizátormi majstrovstiev boli: TV magazín HALALI - relácia o prírode, Považská Bystrica, HUBERTLOV vydavateľstvo poľovníckej literatúry, Bratislava, Múzeum vo Sv. Antone a f. ŠOMEK, Bratislava, odborným garantom bol Slovenský poľovnícky zväz, Bratislava, generálnym sponzorom Incheba Expo, a.s., Bratislava a mediálnym partnerom časopis Poľovníctvo a rybárstvo.
5. Majstrovstvá Slovenska juniorov slávnostne otvoril Ing. M. Číž - riaditeľ Múzea vo Sv. Antone a PaedDr. I. Šuba - výkonný riaditeľ Ústredia SPZ v sprievode slávnostných lesníc. Lesničiari pod vedením Ing. Št. Petrikoviča zo Strednej odbornej školy lesníckej v Banskej Štiavnici sprevádzali celé toto krásne podujatie. Súťažiaci súťažili v týchto  disciplínach:  vábenie jelenej zveri, vábenie srnčej, diviačej a dravej zveri. Účastníci majstrovstiev v jednotlivých súťažných disciplínach preukázali svoj talent a hlavne chuť súťažiť so svojimi súpermi, aby čo najhodnovernejším zvukovým prejavom pomocou rôznych pomôcok pre vábenie zveri dosiahli efekt rovnajúci sa sile prírody.
Ich talent, snaha a výkon boli prísne hodnotené  štvorčlennou porotou, ktorú menovali organizátori, v zložení predseda P. Plánovský st., ktorý je predsedom sekcie vábenia zveri v Klube histórie slovenského poľovníctva pri SPZ a členovia poroty: Ing. E. Pokorný, Ing. P. Lihocký a Ing. A. Kaššák.
Hodnotenie súťažiacich nebolo pre porotcov vôbec jednoduché. Mladí súťažiaci sa prezentovali na vysokej úrovni. Všetci súťažiaci nastúpili pekne poľovnícky ustrojení a
ich vystúpenie zaujalo veľkú pozornosť nielen medzi poľovníckymi účastníkmi výstavy, ale aj medzi širokou verejnosťou, ktorí potleskom podporovali súťažiacich.
Redaktori viacerých časopisov s poľovníckou tematikou zvečnili túto udalosť na fotografiách a redakcia TV magazínu Halali, pomocou dobre zaostrenej kamery zachytila aj ich živé vystúpenie.
Nepochybne sa súťažiaci tešili aj finančným a vecným cenám, ktoré do majstrovstiev venovali organizátori súťaže, časopismi prispeli redakcie časopisov Poľovníctvo a rybárstvo a  Naše poľovníctvo.
    Juniorskému majstrovi Tomášovi Minichovi z Kamenca pod Vtáčnikom, ktorý bol zároveň aj držiteľom Putovného pohára Hubertlovu z roku 2008, prvému vicemajstrovi Petrovi Pilárovi z Habovky a druhému vicemajstrovi Dávidovi Ďubašakovi zo Sihelnej prajeme mnoho úspechov a tešíme sa na ich ďalšiu reprezentáciu.
           Redakcia časopisu Naše poľovníctvo venovala trom najmladším účastníkom majstrovstiev -  Jurajovi Adamovi z Hrabového, Jaroslavovi Orságovi z Handlovej a Radomírovi Szabovi zo Švedlára predplatné časopisu Naše poľovníctvo na rok 2009.
 
Prílohy:
Uložiť tento súbor (Clanok_incheba_09A.doc)Clanok_incheba_09A.doc[5. Majstrovstvá Slovenska juniorov vo vábení zveri o Putovný pohár Hubertlovu]26 kB
Uložiť tento súbor (a.jpg)a.jpg[obrázok]548 kB
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“. V prípade nesúhlasu, vyberte možnosť „Nesúhlasím“. O ich používaní a možnostiach nastavenia sa môžete informovať v sekcii.